A papírnövények világa

Szegfű

Diagramért kattints ide

 A szegfű azon ritka munkadarabjaimhoz tartozik, amely krepp papírból készűlt. Ha sima színeslapból készítjük, nem lesz túl élethű. Így azonban nagyon közel áll az igazihoz. Talán vörös papírból még elegánsabb.  

 

Rózsák, rózsacsokrok (Dream rosebud)

Diagramok

Rózsa

Hármas rózsalevél

 

 

Éppen elakartam kezdeni egy nagy rózsacsokrot, mikor rábukkantam egy új diagramra, a Dream Rosebud-ra. Ez a rózsa még élethűbb a réginél. Nem mondom hogy könnyű, de egy haladó origamisnak már nem nagyon okoz problémát a virág elkészítése. A hármas levél sajnos nekem sem megy, nekem is úgy csinálták meg. Azonban a diagramról ti megtanulhatjátok. A szára egy vastagabb drótból készül, amit körbetekerünk zöld papírcsíkkal. A mondás szerint nincsen rózsa tövis nélkül. Ha mi is szeretnénk rá, akkor a tekerés közben néha hagyjuk lazábbra a papírcsíkot. A végén ezeket összecsípjük. Így még élethűbb.

Tavirózsa vagy lótusz

Diagramért kattints ide

A tavirózsa papírból elkészítve majdnem olyan gyönyörű mint az igazi, élő virág. Kimondottan élethű. Ennek ellenére nagyon egyszerű. Ha tavirózsának szánjuk akkor világosabb színeket használjunk, azonban ha lótuszt készítünk, akkor lila vagy ciklámen papírt ajánlok. Innentől pedig mindenkinek a fantáziájára van bízva az ügy. Lehet belőle csodás ajándék, vagy akár hármasával asztaldísz is lehet. 

Írisz vagy liliom

 Diagramért kattints ide

 

Ez a virág egy alapvető modell. Ezt minden origamis ismeri. Vita folyik róla hogy írisz vagy liliom. De talán ez nem is túl fontos. Szerintem nagyon mutatós. És ráadásul egyszerű elkészíteni. Ha még elegánsabbá szeretnénk tenni, akkor a szirmok végét be is pöndöríthetjük. A levele kard alakú és enyhén recés a széle. A szára egy zöld papírcsíkkal betekert hurkapálca vagy drót.

 

Napraforgó

Diagramok

Napraforgó 1

Napraforgó 2

 

Ez a modell nagyon élethű. Rengeteg fajtája ismert. Ezt a fajtát egy véletlen során fedeztem fel. Éppen margarétákat hajtottam, mikor rájöttem hogy ez így nem jó. Gondoltam, végigcsinálom. Kiváncsi voltam, hogy mi lesz belőle. És lám... Lett belőle egy csodás napraforgó. Az én verziómnak nincs diagramja, de ha nagyon napraforgót akartok készíteni, akkor a felső linkekre kattintva, különböző modelleket találtok. 

Margaréták

Diagramért kattints ide

 

 Szintén nagyon élethű darab. A két szín csodálatos látványt produkál. Levele hosszú, kard alakú. Párhuzamos erezetű. Ha margarétát készítünk, akkor maradjunk a fehér-sárga színeknél. Azonban ha gerberát készítünk, akkor szinte minden szín szóba jöhet. A mai világban már kék gerbera is van.

Virágos kosarak

Diagramok

Tulipán (jobb oldali)

 Mini krókusz (bal oldali)

Kosár

 Nagyon aranyos modell. A job oldali tulipán kimondottan egyszerű. A másikkal sincs különösebb probléma. Egyszerű és nagyszerű. A tulipán szinte mindenféle színből készűlhet, azonban a krókusznál ne változtassunk a színeken. A tulipánhoz sima kerekded leveleket ragasztunk. A mini krókusz leveleit pedig úgy készítjük, hogy az elkészült virágot, zöld, bevagdosott krepp papír csíkkal tekerjük körbe. A kosár sem igényel különösebb előismereteket. Ha gondoljuk fület is készíthetünk neki. Ezt egy negyedbe hajtott papírcsíkkal megoldhatjuk.

 

 Gerbera-rózsa kompozíció

Diagramok

Gerbera

Rózsa

Ehhez a darabhoz fűzödik egy kellemes emlék. 2010.04. hónapban Németországba utaztunk, iskolatársaimmal. Nagyon jó volt. Egy családi hotelben száltunk meg. A személyzet kitűnő volt. Ezért hát, gondoltuk meg kéne ajándékozni. A hungarocell alapra feltűzdelt virágok, nagyon mutatósak tudnak lenni. Ezek a szalagok pedig még aranyosabbá teszik. Természetesen a személyzet nagyon örült neki. A két virág pedig nem túl nehéz. A gerbera ugyanúgy készül mint a margaréta. Kiváló ajándék lehet barátoknak, ismerősöknek, de az otthon dísze is lehet.

 

Kardvirág

Diagramért kattints ide

 Íme egy újabb variációja az írisznek. Csupán annyi eltérés van, hogy a szirmok végét be pöndörítjük. Én a szárának mogyoró vesszőt használtam. A tetején a kard alakú leveleket, egymással szembe ragasztjuk fel. A legfelső virágok szirmait nem kell szétnyitni. A középső réteg virágait A/5-ös papírból készítjük. Az alsókat pedig A/4-es ből.

 Petúnia

Szerintem az egyik legélethűbb és legmutatósabb darab. Elkészítése nem igényel sok tudást. Annál inkább sok-sok türelmet. 60-70 virágig meg se áljunk. Maga a virág egy batyu alapból indul. Majd a zárt felét keskenyítjük egy tölcsérhajtással. Ezután a tetejét kerekre nyírjuk. Az alján felhajtunk egy kis részt, előre hátra jól leélezzük, majd annál fogva szétnyitjuk a szirmokat. A levelek kicsik, kerekdedek. A szára vékony rézdrótból készül. Ezeket tekerjük be zöld papírral. A végeire ragasztjuk a virágokat. Egy-egy szárra 4-5 levelet ragasztunk.

 

 

Pipacsok

 Diagramért kattints ide!

Szerintem a szagán kívül semmi probléma nincs vele. Ha pedig papírból készítjük el akkor ez a probléma sincs többé. Így már szép is jó is. Készítettem hozzá diagramot, de akár Kricskovics Zsuzsanna: Az origami rejtelmei c. könyvéből is elkészítheted. Ebben megtalálható a leírás .A levele erősen cakkos szélű. Ha úgy jobban tetszik, akkor kis virágot, és bimbót is készíthetünk. Bimbót a mindenki által ismert tulipán modell felhasználásával készíthetünk.  Sok sikert az elkészítéséhez.

 

Lila virág

Véleményem szerint akármilyen növény is de gyönyörű. Olyan sokrétű a felhasználhatósága hogy az már szinte hihetetlen. Én egy kis virágfát kezdtem el belőle. Egy időben nagyon lázasan készítgettem, aztán leálltam. Fene tudja miért. Pedig olyan jól néz ki. Lassan az elkészítés menetét is elfelejtem... De egyszer szándékomban áll befejezni. 

 

Nárcisz

Diagramért kattints ide!

 

A tavasz jellemző virága. Ám papírból elkészítve, akár egész évben díszítheti otthonunkat. Nagyon élethű. Elkészítése azonban kissé bonyolultabb a többi virágnál. De kis kitartással ez is elkészíthető. Akár tavaszi csokrot is készíthetünk. Garantáltan a ház ékköve lesz. Hosszú vékony levelet vágunk, méghozzá kettőt. Sok sikert az elkészítéshez.

Virágkompozíció

Diagramok

Gerbera

Rózsa

Igencsak összetett darab az egyszer biztos. Összességében 3 fajta virág van benne. Gerbera, rózsa és petúnia. A petúniához diagramom nincs, azonban ez egy batyu alaphajtásból áll. Majd a zárt oldalain tölcsérhajtást végzünk. Eztán a tetejét kerekre nyírjuk szétnyitjuk és már kész is. Az aljából lecsípünk egy kicsit, hogy rá tudjuk ragasztani a szárra, ami drótból készül. Elkészítése sok időt, és türelmet vesz igénybe. De megéri... A végeredmény szerintem gyönyörű. 

 

 

 

 

vissza a címoldalra

E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
Hogy tetszik az új design?
Eredmények
További szavazások
 
 
 
 


origamiland.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!